Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen kunnen een uitstekende oplossing zijn wanneer u te maken heeft met ontbrekende of verzwakte tanden en/of kiezen. Bij onze praktijk beschikken we over de kennis en techniek om uw tanden te voorzien van kronen en bruggen, eventueel op implantaten. Samen met uw tandarts bespreekt u welke oplossing het meest geschikt is voor uw gebit.

Wanneer komt u in aanmerking voor een kroon?

Er zijn meerdere gevallen denkbaar die erop duiden dat u een kroon nodig heeft:

Wanneer komt u in aanmerking voor een brug?

Een brug is een tandheelkundige constructie die bestaat uit minstens twee kronen die worden geplaatst op de tanden of implantaten aan weerszijden van de open ruimte en een of meerdere kunsttanden of -kiezen die de open ruimte overbruggen. Door het plaatsen van een brug worden de ontbrekende tanden of kiezen opgevuld, waardoor de omliggende tanden en kiezen op hun plaats blijven en het gebit weer een mooi en volledig uiterlijk krijgt. Tijdens een consult met uw tandarts kunt u bespreken of een brug een geschikte oplossing is voor uw specifieke situatie.

Kosten?

De kosten van kronen en bruggen kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de prijs onder andere afhankelijk van het soort materiaal en de gebruikte techniek. Uw tandarts kan samen met u bekijken of u in aanmerking komt voor een kroon of brug en u een kostenbegroting geven, zodat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag
08:00 – 20:00

Dinsdag
08:00 – 17:00

Woensdag
08:00 – 17:00

Donderdag
08:00 – 17:00

Vrijdag
08:00 – 17:00

Behandeling – Kronen en bruggen

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.